Så skapar du ett mysigt och ombonat sovrum - Stockton

Så skapar du ett mysigt och ombonat sovrum

Sovrummet är ofta en plats man lätt glömmer bort och inte prioriterar inredningsmässigt. Faktum är att sovrummet är den plats i hemmet vi spenderar mest tid i, visserligen sovandes.

Med fin och genomtänkt inredning kan det bli platsen du tar dig tiden att varva ner lite längre innan läggdags och vara upp på innan du startar dagen.


Sovrummet kan vara så mycket mer än enbart en sovplats. I denna artikel har vi därför listat säkra och enkla sätt för att göra ditt sovrum till en mysigare och mer ombonad miljö.Bädda och håll rent

Hur tråkigt det än låter så är det a och o att hålla sängen bäddad när det kommer till att skapa ett mysigt sovrum. Genom att bädda har du redan hoppat upp 10 steg på harmoni-skalan och är en god bit på vägen mot ett rofyllt sovrum. Samma regel gäller för klädesplagg. Det är både enkelt och frestande att bara slänga av sig kläderna när man kommer hem efter en lång dag istället för att sortera och hänga in allt på galgar eller vika ihop i lådor. Men detta är också sådant som bidrar till en stökigare miljö, och även om du har den allra vackraste inredningen och dekorationen så kommer ingen mysfaktor infinna sig.

Textilier och kuddar

Ännu mer textilier? Hela sängen är dekorerad med täcken, kuddar och påslakan så varför ta in ännu mer av detta? Men faktum är att en bäddad säng med kuddar i olika varianter och storlekar skapar en inbjudande och mysig miljö. Adderar du dessutom en filt vid fotänden som du viker på ett sofisitkerat och snyggt sätt förstärks känslan ytterlligare. En filt eller kudde är utmärkta att slänga snyggt över en stolsrygg eller fåtölj om du har inrett ditt sovrum med det. Rejäla och fina gardiner är också en avgörande faktor i inredningen. Väljer man grova gardiner i ett tjockt tyg som sammet eller liknande skapas den exklusiva hotellkänslan i ditt sovrum. Dessa är också effektiva när det kommer till att hålla solljuset ute. Väljer man istället lättare skira tyger så är de med och skapar till en luftig och ljus atmosfär i rummet. En idé kan då vara att ha extra rullgardiner eller likande för att slippa vakna med solens tidiga uppgång under sommarhalvåret.
När det kommer till att välja matta till sovrummet så är en idé att välja en mjuk och ombonad matta. I och med att man inte går och står så mycket i sovrummet, utan att det är en plats för att varva ner och koppla av, så kan en mjuk matta vara lämplig. De ger ett ombonat och mysigt intryck och är inte minst supersköna att sätta de första och sista fotstegen för dagen på.

upptäck kuddar, plädar, textilier

Ta in bänken för extra avlastning

En bänk är en idealisk möbel att ta in i sovrummet. Genom att placera den vid fotändan på sängen ges en illusion om en förlängd säng, samtidigt som den fyller en rad olika praktiska funktioner. Bänken blir till en perfekt plats att lägga kuddar och överkast på vid läggdags, eller som avlastning för klädesplagg. Den är också perfekt att sitta på när man ska klä av och på sig. Beroende på önskad stil du vill åt så finns det bänkar i många olika utföranden och material. En bänk i sammet eller bouclé ger en lyxig och extravagant känsla genom de mjuka materialen. Är den dessutom designad med detaljer i någon polerad metall som mässing eller stål förstärks den stilen ännu mer.
Är man istället ute efter en mer avskalad och enkel stil så kan en bänk med få detaljer, raka linjer och enkel sittdyna vara det rätta.

upptäck bänkar

Dekorativa föremål

Genom att lägga lite omtanke och kärlek till dekorationen i sovrummet så skapas också ett mer hemtrevligt och inbjudande rum. En idé är att välja ut en färg eller material, (eller båda om man vill det) och ha som röd tråd i rummet. Sedan är det bara att välja dekoration som faller dig i smaken. En vacker ljusstake i exempelvis mässing sprider ett varmt sken när den är tänd. En bordslampa med en lampskärm i ett skirt tyg lyser också varmt och stämningsfullt. Vackra små fat och skålar är både dekorativa och användningsbara för små föremål som smycken och manschettknappar. Fina coffee table böcker, skulpturer och vaser med blommor är andra exempel på dekoration som är utmärkt att ta in i sovrummet.

upptäck inredningsdetaljer

På Stockton.se finner du exklusiv inredning och möbler som ger ditt hem den unika touchen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få mer tips, idéer & förmåner.